CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, December 30, 2012

congratz kazen!!

y lelaki tu ialah kazen saya =)


Monday, December 17, 2012

happy anniversary mak&abah

video

Thursday, December 13, 2012

korang bosan? nk kerja tak? =)

Salam sejahtera,

Kami daripada Cupcake Chapter restoran kafe, sedang mencari pekerja untuk premis kami yang akan beroperasi pada 16 December 2012 kelak. 

Sebelum itu, berikut ialah maklumat ringkas mengenai Cupcake Chapter:

Alamat:
Cupcake Chapter,
No.15, Ground Floor,
UK Boulevard,
Jalan Lingkaran Tengah Dua, Hulu Kelang,
68000 Ampang,
Selangor.

Jenis perniagaan:
kafe/ restoran. Makanan barat dan pastry, non alcohol dan pork free.

Tarikh mula beroperasi:
16 December 2012

Berikut merupakan kekosongan di Cupcake Chapter:

BARISTA / TRAINEE BARISTA (membuat minuman, cashier dan urus meja pelanggan) 4 kekosongan. Gaji bermula dari RM1200 untuk fresh graduate. Jata gaji ikut skill dan pengalaman. (Gaji boleh runding)
PASTRY COOK, 2 kekosongan. Gaji bermula dari RM1600 untuk fresh graduate. Jata gaji ikut skill dan pengalaman. (Gaji boleh runding)
MULTITASKING COOK / ASSISTANT COOK, 2 kekosongan. Gaji bermula dari RM1600 untuk fresh graduate. Jata gaji ikut skill dan pengalaman. (Gaji boleh runding)
KITCHEN CREW / HELPER, 2 kekosongan. Gaji bermula dari RM1200 untuk fresh graduate. Jata gaji ikut skill dan pengalaman. (Gaji boleh runding)

Pekerja bekerja 8 jam sehari, dan 6 hari seminggu.

Kerja mengikut sistem shift. Ada DUA shift:
6:30am - 2:30pm (8 jam), dan
2:00pm - 10:00pm (8 jam)

Ada KWSP dan SOCSO. Bil klinik untuk sakit ringan boleh claim.

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi:
En. Hafez Zahruddin ( 016-6651 067) emel shopperbloke@yahoo.com
En. Yusof ( 019-375 3414)
Cik Hanum ( 012-423 0831)

*PADA SESIAPA YANG BERMINAT BOLEH HUBUNGI NO YG TERTERA.. TERIMA KASIH.

Monday, December 10, 2012

RAKAMAN RTM PERJUMPAAN WARIS TEMENGGONG MUAR PETEMU

Sunday, December 9, 2012

tunang kk nurul..my kazen =)






tunang aten..my bezz friend =)


                                          


Sunday, December 2, 2012

NASA confirmed islam is The correct Religion - English(ik96699)

Friday, November 23, 2012


Wednesday, November 21, 2012

Maher Zain - Palestine Will Be Free | Vocals Only Version (No Music) ='(

Tuesday, November 20, 2012

Makna bacaan solat...=)

Friday, November 16, 2012

Kisah hidup Seman ( kisah 1)

Kisah 1

Ada seorang budak ..yang bernama Seman....dia ni seorang budak yang lambat sikit..dan lurus orangnya..masalah dia dalam kisah 1 ni..dia tak tahu..ape maksud maksiat...

tadika  

- terdengar dlm tv..hmm..tak faham ape2 lagi..


darjah 1 

- ustazah ade cakap..tapi..masih tak faham lagi..ape tu maksiat..(budak2 kan..buat tak tahu je la)



darjah 2 

-ibu bapa ade bagitau..ustazah ade ckp..cikgu pun ade cakap..tp..die..masih ---> (-,-)??



darjah 3 

 ibu bapa ade bagitau..ustazah ade ckp..
cikgu pun ade cakap..kekawan ade cakap...tp die x fokus sgt mase tu..
jd die  faham sikit je la..die cuma tahu maksiat tu..berdose.n x baik...                                                       maksud sbnar maksiat..dia tak tahu.                                                             
Walaubagaimanapun..dia tetap dah start berdoa & jdkan doa hariannya..                                                   supaya jauhkan dia dr maksiat..
sebab dia tahu maksiat tu berdosa & x baik.


sehingga darjah 6..dia masih menjdkanya doa hariannya..


tingkatan 1

 budak2..biasa la..kalau tak tinggal solat..buat ringan2..
dan benda2 tak elok tu..tak seronok la...itu la..
keadaan kesemua budak di kelas Seman.
.tp..Seman..tak seperti mereka..dia
 mmg bdk y baik
                 

 Suatu hari....
 ustazah tanye dalam kelas.. " Seman..ape maksud maksiat?"..die ckp.."berdosa n benda x baik.."
                 
  Ustazah : lagi? tu je ke?cth?
                 
  Seman  : erk..ntah..saya tak tahu sbnarnye maksiat tu cane..(#_#!!)

 Terbahak - bahak..bdk2 kelas gelakkan Seman...diorg kate Seman lembab la..dah tgkatan 1 pon
 x tahu maksud maksiat...

 Ustazah tak gelakkann Seman..malah ustazah beritahu Seman maksud maksiat..


 Hakikat Sebenar ------- Yang lembab ..sebenarnye..bdk kelas Seman..

  Sebab ---------  walaupun xtau maksud sbnar maksiat..Seman tau..maksiat tu berdose dan
                            x baik..jd dia sentiasa berdoa supaya dijauhkan dr maksiat..tp bdk2 kelas
                             Seman....sebaliknya
               


Tuesday, November 13, 2012

ipg ipoh

dulu..setiap kali habis cuti sem..sering kali merungut.'.ala..malasnya nak balik maktab..!! '...tapi sekarang..aku akan merindui rungutan2 itu..5 tahun stgh..belajar di maktab..pelbagai kenangan pahit dan manis berada di dalam ingatan.. tq lec n kekawan =')

 dak2 kelas

 kekawan kelas n salma

 housemate

 x roommate..mashi
x roommate fini..n intan y ceria n azah y gile2

Wednesday, September 26, 2012

Warna Kehidupan Jangan Dikeluhkan | iluvislam.com discover the beauty of islam

Warna Kehidupan Jangan Dikeluhkan | iluvislam.com discover the beauty of islam

Monday, September 24, 2012

Munajat Keampunan Zikir Doa Taubatan Nasuha

Saturday, September 1, 2012

kenduri kahwin kk uda..n abg qahar









Sunday, August 26, 2012


Thursday, August 16, 2012

BERNAS | Hari Raya 2012 (The Journey) TV Commercial (English Subs)

  

Tuesday, August 14, 2012


Saturday, August 11, 2012

undi..undi..

ok la..hari tu.. da tlg promote blog kek adik yang bongsu ...kali ni..adik y second last plak..tapi yang ni...bkn berkaitan dgn kek..yang ni berkaitan dgn nyanyi2..adik yang kedua ni..sekadar mencuba je..masuk - masuk prtandingan nyanyi ni..niat di hati dia..mungkin sekadar suka2 je..tp terpilih plak dalam pertandingan akademi fantasia version fb..ni page akademi fantasia fb tu..http://www.facebook.com/pages/Akademi-Fantasia-Version-FB/241467712603751..name die puden kamarudin..kalo nak dgr suare die..try dengar kat page dia..niat page dibuat ..sekadar utk ltak lagu2 yang die saje2 rakam pakai suare die je..n..utk tlg promote rakan2 utube die y lain..ni page dia http://www.facebook.com/pages/Puden-Kamarudin/271648606216913   ..ok..kalo korang rase suare die ok..boleh la undi die dalam prtandingan yang ni plak..yang ni..die dapat jd slh sorg 10 finalis..http://www.murai.com.my/oap/akukaudia/video.html...name y die letak kt situ..muhammad saifuddin..care undi..ade trtulis dkt laman web tu..maxis je boleh..celcom x boleh..huhu..ok la..pape pon..ikot korang la..sy skadar bgtau saje..kot..kot..trase nk undi..dialukan..ok la..bai!tarikh tamat undi ni..pd 14 ogos 2012..ok la..tu je ..tata =)

ant lagu y die saje2  try nyanyi .

.http://www.youtube.com/watch?v=XMn8xwhqhBE

http://www.youtube.com/watch?v=SH1fAgqg9Y4

y ni plak..die try buat lirik lagu..n dlm link ni..yang nyanyikan lagu ni..ialah ` encik mimpi ' slh seorang pnyanyi  kat utube..(http://www.facebook.com/EncikMimpiMusic)


http://www.youtube.com/watch?v=aJQ4LnNF2gU

Sunday, August 5, 2012

You did your bezz





 Datuk Lee Chong Wei..anda dah buat yang terbaik..perlawanan yang sangat sengit..nampak la..anda memang bermain dgn bersungguh - sungguh..Walaupon..kalah..tp..bagi kami..anda telah cukup membanggakan Malaysia..terima kasih Datuk Lee Chong Wei =)

Saturday, July 28, 2012


Wednesday, July 25, 2012

Pertunangan ehem..ehem..congratz !! (15/7/2012)



Wednesday, July 18, 2012

Sofy girl's cakes

Sesiapa yang nak order kek ke..cupcake ke..pai ke..dan ape2 yang berkait dgn pastry..boleh la try order dkt adik saya.. sebarang prtanyaan..boleh berhubung melalui fb die ek..ok..thankz (^_^) http://syuhada1194.blogspot.com/

Tuesday, July 10, 2012

Foto Fobia Bistrita

   ok..xnk taip banyak..cuma nak berkongsi cerita mengenai kelab foto yang saya telah join ni saje.....dah lama dah join..baru hari ni nak kongsi cerita dgn korg..kelab ni..kelab Romania..saya terjumpa kelab ni melalui slh seorang follower blog saya..follower saya tu..photographer jepun..hmm..gambar - gambar dia cantik..so..ingatkan nak try la cari fb dia..sebab..nak tgk gambar2 dia yang lain..tapi..x jumpa lak..yang saya jumpa..kelab foto Romania yang saya telah join ni..photographer ni..merupakan salah seorang ahli dalam kelab tu..Kelab ni..baru lagi rasanye..ahli - ahli dia..bkn shj dari jepun..byk gak photographer dr negara2 lain join...tp..dr Malaysia..xd sorg pon..so..tiba2 tgn ni..mnggatal prgi join kelab tu..ok..saya org prtama from Mlysia jd ahli kt situ..errk..sy join..saje2 je..sebab..ade yang private kt situ..kalau nk tgk kena jd ahli..tu y join tu =P ..gmbar saya biasa je..x cantik pon..

   Apa yang best dkt kelab foto ni..dorg akan try cari gambar kita yang terbaik..dan kalau korg mmg layak..mungkin gambar korg akan terpilih untuk dipamerkan dkt pameran tmpt dorg..selain tu..korg boleh perbaiki foto korg mlalui komen kwn2 dr negara lain ttg gambar korang.Selepas saya join group ni..saya ajak salah seorang photographer negara kita..saje je..ajak..sebab..gambar2 dia mmg cantik dan unik..dan tak lama lpas tu..slh satu gambar dia telah terpilih utk pameran kt oversea..kt tmpt dorg la..waa..rasa seronok bila tgk gambar dia trpilih dan terpapar dkt negara org..semenjak tu..makin ramai photographer Malaysia dah join kelab tu..x mustahil..kalau..tetiba..makin ramai foto2 photographer negara kita dipamerkan kt oversea.

* ok la...pape pun..yang penting..korg berani mencuba utk ltakkan foto korg kt mane2  foto club antrbngsa..mana tahu..mungkin..gambar korg trpilih. ops..tertaip byk lak..sorry ..heee =P..ok daaaa~~

http://bistrita.ning.com/

Wednesday, June 20, 2012


Saturday, June 16, 2012

congratz kk ila!








Monday, June 4, 2012

nikah n knduri kawen hasbi..(kazen)





Sunday, May 20, 2012

Congratz cikin =)




Wednesday, May 9, 2012


Wednesday, April 4, 2012

kenduri kahwin abg =)